Musea in Seoul

Museumliefhebbers kunnen in Seoul terecht in uiteenlopende soorten musea. Maak kennis met de Koreaanse geschiedenis, verdiep je in de hedendaagse samenleving of geniet van allerlei soortenkunst. Seoul heeft tientallen musea die de moeite van het bezoeken waard zijn. Op deze pagina hebben we een aantal van de meest interessante musea op een rijtje gezet. Veel van de musea in Seoul zijn zeven dagen per week open, maar sommigen hebben wel een sluitingsdag. Als dat zo is dan is dat meestal op een maandag. Bekijk daarom de openingstijden van de musea voordat je een bezoek inplant.

National Museum of Korean Contemporary History

In het jaar 2008 werd besloten om een museum op te richten in Seoul over de hedendaagse geschiedenis van Korea. Er wordt in dit museum ruimte gegeven aan de verdeeldheid in het land, waarin iedereen elkaar kan ontmoeten in een open veld. De collectie van het National Museum of Korean Contemporary Historie laat beelden, teksten, voorwerpen, uniformen, tekeningen en video’s zien die uiteenlopende episodes uit het verleden vertegenwoordigen. Voor de liefhebbers zijn er ook educatieve programma’s te volgen.

Seoul Museum of History

Alles wat je wilt weten over de geschiedenis van Seoul komt in dit museum uitvoerig aan bod. Het Seoul Museum of History opende omstreeks 2002 haar deuren en is sindsdien uitgegroeid tot een volwaardig museum. De collectie bestaat uit uiteenlopende voorwerpen die elk een stukje van de cultuur en of geschiedenis vertellen. De Joseon dynastie die van 1392 tot 1863 beslaat een grote periode en is daarmee nadrukkelijk aanwezig. Ook de Japanse invasie heeft een belangrijke rol gespeeld. En dan uiteindelijk is een deel van het museum ingericht over de periode hierna, waarin Seoul is herrezen en uitgegroeid is tot de hedendaagse metropool.National Museum of Korea

Geschiedenis en cultuur zijn onlosmakelijk verbonden in het National Museum of Korea (NMK). De vaste collectie van het museum is verdeeld over zes ruimtes, Medieval and Early Modern History, Prehistory and Ancient History, Calligraphy and Painting, Donated Works, Sculpturen and Crafts en Asian Art. Daarnaast is er ook altijd nog een wisselende expeditie.

Leeum Samsung Museum of Art

In 1965 opende Leeum, Samsung Museum of Art haar deuren in Seoul. In dit museum kun je genieten van traditionele kunst, moderne en eigentijdse kunst en internationale kunst. De meeste stukken zijn op enige wijze verbonden aan het land en de cultuur, maar ook onconventionele stukken worden hier tentoongesteld. Er wordt vooral belang gehecht aan het integreren van tradities, de moderne wereld, diversiteit en technologie. De collectie is dan ook uitermate afwisselend en levert gegarandeerd gesprekstof op.

The National Folk Museum of Korea

Op een prachtige locatie in het Sejongno park staat een traditioneel gebouw waarin het ‘National Folk Museum of Korea’ is gevestigd. Dit museum, wat overigens op dinsdag gesloten is, laat je kennismaken met de levensstijl en tradities zoals die in voorgaande eeuwen al zijn ingeluid. Je kunt middels allerlei voorwerpen, kleding en kunst een realistisch beeld vormen hoe het leven er destijds uitzag en hoe een gewonde dag in Korea verliep. Maar ook de gebruiken, rituelen en andere tradities komen in het ‘National Folk Museum of Korea’ uitvoerig aan bod.

The National Folk Museum of Korea

Trickeye Museum Seoul

Als uitstapje met het gezin is een bezoek aan het Trickeye Museum Seoul zeker een goede optie. In dit museum is niets wat het lijkt! Keer op keer wordt er dankbaar gebruikt gemaakt van illusies en gezichtsbedrog. Prachtige en soms ook enge 3D schilderijen waar je in, op, onder of achter kunt staan leveren uitermate hilarische beelden op. De allerbeste selfies worden dan ook in dit museum gemaakt.

Het Koreaans Oorlogs Museum

‘The War Memorial of Korea’ is een museum die de donkere en voor sommige zeer treurige kant over de geschiedenis van Korea belicht. Korea heeft behoorlijk wat meegemaakt als het gaat over oorlogen. Nationalisme is dan ook een welverdiend stukje erfgoed. De geschiedenis van het Koreaans oorlog museum gaat terug naar de prehistorie en maakt keurige sprongen tot in de twintigste eeuw waarin Noord-Korea een verrassingsaanval uitoefende. Buiten het museum staan gevechtsvoertuigen, bommenwerpers en vliegtuigen opgesteld die gebruikt zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog, de Koreaanse Oorlog, en de Vietnam Oorlog. Daarnaast zijn er ook een aantal herdenkingsmonumenten te bezoeken.

Grevin Museum

Wat wij kennen als het wassen beelden museum Madame Tussaud, staat in Korea bekend als Grevin Seoul. Hier kun je allerlei beroemdheden ontmoeten die niet van echt te onderscheiden zijn. In ‘the Hall of Fame’ kun je oog in oog staan met Psy, Michael Jackson of Angelina Jolie. Maar ook bekende figuren als Lady Diana , Donald Trump, mode ontwerper Andre Kim en onze eigen Guus Hiddink die het Koreaanse team trainde behoren tot de mogelijkheden.